Categorieën
Geschiedenis Media Politiek Sneek

SNEEKER WIM DE BOER TRAD IN 1985 AF ALS PPR-VOORZITTER

In de Leeuwarder Courant van 22 november 1985 staat een interessant artikel met Wim de Boer uit Sneek, die terugtrad als voorzitter van de Politieke Partij Radikalen oftewel PPR. Verslaggever Willem Altena schreef het interview.

Op het partijcongres werd De Boer zijn voorstel aangenomen om met andere kleine linkse partijen tot een samenwerkingsverband te komen. Daarvoor zouden de Evangelische Volkspartij (EVP) en de Communistische Partij van Nederland (CPN) worden benaderd. Maar ‘bij de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij, WD) houdt een club van verstarde figuren samenwerking tegen’, aldus de Sneeker.

Ex-partijvoorzitter De Boer was campagneleider van de PPR voor de Tweede Kamerverkiezingen in mei 1986. Hij toonde zich optimistisch en sloot een verdubbeling tot 4 zetels niet uit. Interessant is te lezen dat De Boer zich keerde tegen de uitspraak van PvdA-leider Den Uyl dat kiezen voor klein links een ‘weggooistem’ zou zijn. Politieke stellingnames waren fel en geregeld beïnvloed door de discussie rond kernwapens, die bovenaan de politieke agenda stond.

In mei 1986 namen Ria Becker en Peter Lankhorst voor de PPR de 2 behaalde Kamerzetels in. En De Boer zijn tijd als campagneleider zat erop.

WD