Categorieën
Columns Politiek

RUTTE IS OVERBODIG

Op de laatste avond van augustus kijk ik nog wat zaken na. Op de site van Veldpost ontdek ik een tekstfragment waarin staat dat Rutte vandaag in het gesprek met de boerenorganisaties duidelijk wilde maken wat er in een rechtsstaat kan en niet kan: “Er bestond aan tafel unaniem overeenstemming dat intimidatie niet geoorloofd is. Maar er was aan tafel ook begrip voor emoties op de boerenerven.” (bron: https://www.veld-post.nl/artikel/534542-remkes-opnieuw-in-gesprek-met-boerenorganisaties/)

Bijna tegelijkertijd lees ik de tekst van VVD-Kamerlid Daan de Neef waarin hij verklaart afscheid te nemen van de Tweede Kamer en van de VVD. De Neef kan zich met name niet in het asielbeleid van Rutte IV vinden. Ach, het zal Rutte niet zoveel uitmaken. Er komt ongetwijfeld een nieuwe liberaal opdraven die aan Erasmus of Nyenrode afstudeerde en die ongetwijfeld wel de orders van Rutte opvolgt via tassendraagster Sophie.

Recent schreef Teun van de Keuken een briljante column in de Volkskrant waarin hij Rutte volkomen terecht beschuldigt van het aanwakkeren van maatschappelijke tegenstellingen.

Het wordt echt tijd dat meer VVD-ers zich openlijk afkeren van deze Mark Rutte. Een man zonder goed idee. Een man zonder moraal. Een man die ondemocratisch ruikt.

Wiebe Dooper