Categorieën
Columns Landbouw Natuur en milieu Politiek

Robert Ellenkamp: Remkes vergeet juridische basis stikstofprobleem

(tekst: column van Robert Ellenkamp op de site van Veldpost)

Johan Remkes presenteerde afgelopen woensdag zijn advies om de stikstofcrisis vlot te trekken. Adviezen voor een politiek probleem, terwijl de stikstofcrisis juist een juridisch probleem is. Het gaat daarom niet werken.

Johan Remkes startte zijn persconferentie afgelopen woensdag steengoed. Ik zat in de auto en hoorde via Radio 1 zijn gedragen zware stem als die van een groot staatsman binnenkomen. Remkes was geschrokken van de oprechte wanhoop die in de ogen van redelijke mensen te zien was. Dat daar heftige emoties uit volgen, begrijpt hij heel goed. „Er is geen boer die niet om de natuur geeft, dat wordt in discussies te vaak vergeten. Boeren hebben nu het gevoel dat ze in het verdomhoekje zitten alsof alles hun schuld is.” Ook haalde Remkes aan dat boeren de afgelopen jaren te maken hadden met zwalkend en soms falend beleid. Daarmee deelde hij een forse mentale tik uit aan het kabinet.

Leest u deze column verder via: https://www.veld-post.nl/artikel/558288-remkes-vergeet-juridische-basis-stikstofprobleem/