Categorieën
Politiek Sneek Verkeer

REEDS 31 AANMELDINGEN GEZELLIGE BIJEENKOMST ‘AUTOLUW’

Inmiddels zijn er 31 aanmeldingen binnengekomen voor de gezellige bijeenkomst over de autoluwe binnenstad in restaurant ‘t Vaticaan aan het Grootzand 10 in Sneek op woensdag 3 april. De inloop is vanaf 18.30 uur en we gaan om 19.00 uur aan tafel. U kunt zich nog aanmelden via: info@brekt.nl

Er zullen een aantal genodigden kort het woord voeren over diverse kanten van de autoluwe proef. De meeste gesprekken worden gezellig aan tafel gevoerd onder het genot van een etentje en een drankje.

Ongetwijfeld is onder Snekers algemeen bekend dat het college van Súdwest van de Worp Tjaardastraat een 30km-zone wil maken, waarbij verkeer van rechts voorrang geniet. Dit voornemen zal niet veel discussie opleveren.

Gilbert Mulder is, namens Royal HaskoningDHV, werkzaam als projectleider van de autoluwe proef Sneker binnenstad. Ook is hij raadslid voor de PvdA in de gemeente Coevorden, ©.

Een aantal andere voorgestelde wijzigingen roepen wel vraagtekens op, die verantwoordelijk PvdA-wethouder Michel Rietman, projectleider Gilbert Mulder en enkele ambtenaren op zaterdag 9 maart tijdens een inloopbijeenkomst in de Noorderhoek presenteerden.

Deze veranderingen houden in:
1. De afslag van de Worp Tjaardastraat richting Bolswarderweg wordt geschrapt, waardoor het centrum onbereikbaar is.
2. De doorgaande route van de Worp Tjaardastraat richting Bolswarderbaan wordt geschrapt, waardoor verkeer naar Antonius, De Hemmen en de afslag-A7 een omweg dient te maken.
3. Er komt een (nieuwe) vertakking van de Worp Tjaardastraat naar de Harste richting Ielânen, Donker Groen en IJsbrechtum.

Deze (eventuele) veranderingen bespreekt het college nog met het Wijkplatform Noorderhoek.

Wiebe Dooper

Eerder verscheen: