Categorieën
Dieren Ethiek Politiek

PVV blijft onduidelijk over Wet dieren, tot frustratie van Tweede Kamer

(tekst: ANP op NieuweOogst.nl)

De PVV geeft ook in het laatste deel van het debat over het aanpassen van de Wet dieren niet aan hoe zij wil stemmen. Tot grote frustratie bij verschillende partijen in de Tweede Kamer.

De grootste partij kan doorslaggevend zijn. Maar doordat de fractie meer dan verdubbeld is, wil de PVV nog niet aangeven of zij een voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) steunt. Dat voorstel moet regelen dat dieren in de veehouderij meer ruimte krijgen hun natuurlijke gedrag te vertonen.

Een vergaande wetswijziging van toenmalig PvdD-Kamerlid Leonie Vestering werd in 2021 aangenomen. Dieren moesten hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, waardoor de leefomstandigheden van landbouwdieren flink zouden worden verbeterd. Maar dat amendement gaat te ver en is te vaag, oordeelde het demissionaire kabinet.

Landbouwminister Piet Adema kwam met een eigen voorstel, maar dat is volgens critici veel te vrijblijvend. De PvdD wil nu dat de Kamer zich achter een nieuwe wijziging schaart, die duidelijker is en de deadline in 2040 legt. 

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/03/11/pvv-blijft-onduidelijk-over-wet-dieren-tot-frustratie-van-tweede-kamer