Categorieën
Fryslân Politiek

PvdA Fryslân Festival met o.a. Habtamu de Hoop en Charda Kuipers

Op 20 oktober, ongeveer een maand voor de landelijke verkiezingen, vindt dit jaar het PvdA Fryslân Festival plaats. Een middag vol gezelligheid en met een interessant programma. Het festival wordt dit jaar gepresenteerd door Eerste Kamerlid Hetty Janssen. En dit jaar kunnen we ook de baan op: de locatie is BOEL in Leeuwarden, voorheen Zalen Schaaf. Dus kunnen we naast een goed programma, interessante gesprekken en lekker eten ook genieten van een potje jeu-de-boules.

Cultuur in Fryslân: Charda Kuipers, Hein Kuiken en Annewiep Bloem
Culturele Hoofdstad heeft Fryslân veel gebracht. Een jaar lang werd er door middel van kunst en cultuur gewerkt aan een provincie die we door kunnen geven aan volgende generaties. Nu we verder werken aan de legacy van Leeuwarden-Fryslân 2018 (Arcadia), hangt de sector provinciale bezuinigingen boven het hoofd. Met Charda Kuipers, Hein Kuiken en Annewiep Bloem praten we o.a. over werken aan de legacy van Culturele Hoofdstad en het belang van cultuur voor de Friese mienskip. Charda Kuipers is Statenlid voor GrienLinks en staat op plek 45 van de GroenLinks-PvdA-kandidatenlijst. Hein Kuiken is wethouder cultuur in Leeuwarden. Annewiep Bloem is een van de initiatiefnemers van Mear mei Muzyk. Zij organiseren bijzondere muziekprojecten.

Beter openbaar vervoer: Habtamu de Hoop en Alptekin Akdoğan
Hoe houden we de bus en trein betaalbaar, onze dorpen en wijken bereikbaar en betalen we de buschauffeur en treinconducteur een eerlijk loon? Als het aan GroenLinks & PvdA ligt stoppen we met de stimulering van marktwerking en neemt de overheid weer regie over het openbaar vervoer. Met Habtamu de Hoop en Alptekin Akdogan bespreken we de investeringen die nodig zijn in het ov én het personeel. Habtamu de Hoop is ons Friese Tweede Kamerlid en staat op plek 12 van de gezamenlijke kandidatenlijst. Alptekin Akdoğan is lid van het partijbestuur van de PvdA en werkt als medewerker Veiligheid en Service bij de NS. Daarnaast is hij secretaris van de Centrale Ondernemingsraad waar hij al jaren de stem van de werkvloer vertegenwoordigt.

Waar? BOEL Leeuwarden (Breedstraat 48 8911 GJ)
Wanneer? Vrijdag 20 oktober
Hoe laat? Van 16.30 tot ongeveer 20.30

Meld je snel aan, want vol=vol. Vul het formulier hieronder in en klik op ‘versturen’. Je hoeft geen lid te zijn van de PvdA om te komen! 

Raadpleeg ook: https://friesland.pvda.nl/nieuws/meld-je-nu-aan-pvda-fryslan-festival/