Categorieën
Energie Financiën Ingezonden Nederland Politiek

Ons stroomnetwerk had tot voor een paar jaar de hoogste betrouwbaarheid ter wereld. We zijn druk bezig het te ontwrichten

(tekst: ingezonden stuk van Gert van Meegdenburg op Liwwadders.nl)

Terugleverboete

“Niet stoppen met saldering……” kopte het artikel van Wilbert Elting in de LC van 25 mei.

Eindelijk nam minister Jetten eens een verstandig besluit: Stop op termijn met de vergoeding van teruglevering van zonnestroom en betaal een boete over de teveel opgewekte elektriciteit.

Maatregelen om de onbruikbare zonnestroompieken waarmee hij ons land heeft opgezadeld te beteugelen. Stormen van protest vanuit de hoek van de subsidiegenieters. Jarenlang subsidies op zonnepanelen, Tesla`s en warmtepompen ontvangen. En nagenoeg gratis stroom. En die nu moeten gaan betalen voor de energieontwrichting die ze hebben veroorzaakt. Paniek alom. Ze willen geen cent er bij inschieten. HuH? Ze deden dit toch allemaal ter wille van het klimaat?

Maar helaas, onze toekomstige regering heeft uit opportunistische overwegingen besloten de boete te schrappen. En de Kamer gaat hier maar al te graag mee akkoord. Dus de piek-overbelasting van ons elektriciteitsnet gaat gewoon door. Ik zag weer een volksvertegenwoordigster langskomen met kennis van natuurkunde en rekenen op lagere schoolniveau. Zij had de oplossing voor de piekproductie. Gewoon opslaan in accu`s, die er niet zijn. Of waterstof van maken. Via elektrolyse. Die fabrieken zijn er nauwelijks. En dat gaat nog jaren duren. Onze nationale, door velen verachte trots, de Shell is druk aan de slag met de ontwikkeling van deze installaties. Zo`n elektrolyse heeft een betrouwbare, constante stroomvoorziening nodig. Dus opvang van onvoorspelbare pieken en dalen is niet aan de orde.

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/ons-stroomnetwerk-had-tot-voor-een-paar-jaar-de-hoogste-betrouwbaarheid-ter-wereld-we-zijn-druk-bezig-het-te-ontwrichten/