Categorieën
Cultuur Ethiek Overheid Politiek Politieke en ambtelijke cultuur Sociaal

Onderzoek: racisme op werkvloer ministerie van Buitenlandse Zaken

(tekst: Sociale Vraagstukken)

Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat racisme als een structureel probleem wordt ervaren bij het ministerie en bij ambassades. In een onderzoek van Bureau Omlo constateren onderzoekers racistisch taalgebruik, uitsluiting en achterstelling. 

Het onderzoek bestond uit 33 diepte-interviews en vier focusgroepen. In de individuele gesprekken is er grotendeels gesproken met mensen die direct ervaring hebben met racisme binnen het ministerie: biculturele medewerkers werkzaam op het ministerie in Den Haag en op ambassades in het buitenland, en lokaal aangetrokken medewerkers van kleur op ambassades. In de focusgroepen is voornamelijk gesproken met medewerkers die vanwege de aard van hun functie inzicht zouden kunnen hebben in racisme op de werkvloer, zicht hebben op mogelijke signalen of beschikken over specifieke expertise.

Leest u verder via: https://www.socialevraagstukken.nl/onderzoek-racisme-op-werkvloer-ministerie-van-buitenlandse-zaken/