Categorieën
Europa Politiek

NSC presenteert conceptkandidatenlijst Europees parlement – Dirk Gotink lijsttrekker

(tekst: Nieuw Sociaal Contract)

NSC presenteert met trots de conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen voor het Europees parlement. Het is de eerste keer dat NSC meedoet met de Europese verkiezingen. We kijken ernaar uit om met deze kandidaten het verschil te gaan maken in Europa! De leden stellen de definitieve kandidatenlijst vast tijdens het congres op 6 april.

De kandidaten hebben veel ervaring, in diverse maatschappelijke functies, zowel nationaal als internationaal. Ze hebben diverse leeftijden en achtergrond, en komen uit alle windstreken van ons land. Ze brengen een grote variatie aan kennis en ervaring mee.

De lijsttrekker van onze kandidatenlijst is Dirk Gotink. Dirk is 42 jaar, geboren in Haarlem, is getrouwd en heeft drie kinderen. Dirk heeft een lange staat van dienst in het Europees parlement als beleidsadviseur en woordvoerder voor de fractievoorzitter van de Europese Volkspartij EVP. Hij kent de weg in Brussel als geen ander.

Dirk Gotink: “Politiek begint bij het luisteren naar mensen. Het serieus nemen van hun ervaringen en problemen en vanuit de inhoud werken aan een betere toekomst voor Nederland. Een nieuw sociaal contract: dat begint bij politieke partijen. Hoe geef je vorm aan macht en tegenmacht, en zet je de burger weer op één? Deze beweging zie je in alles terug bij NSC, we zijn echt een partij van de samenleving.”

“Het gaat in Europa om de toekomst van onze kinderen. NSC heeft gewoon de beste ideeën voor Europa: bestaanszekerheid en goed bestuur zijn in élk land belangrijk. Zekerheden vallen weg, en we moeten weer meer grip gaan krijgen op onze toekomst. En dat begint bij bestaanszekerheid: kunnen mensen de gevolgen van de Europese besluiten wel dragen? En ook bij goed bestuur: het controleren van de macht in Europa. We moeten wat minder met wetgeving, en meer met controle op de macht bezig zijn als Europees parlement. Kortom: versterken, en beperken waar nodig. Hier ga ik mij namens NSC voor inzetten in Europa!”

Op nummer 2 staat Femke van der Meulen uit Utrecht. Met haar ervaring als gevangenisdirecteur, onderzoeker en inspecteur wil Femke zich voor Nederland in Brussel inzetten. Nummer 3 van de lijst is Reinout van Malenstein uit Overijssel. Hij is een decennium actief lang actief geweest in China en weet als geen ander hoe belangrijk vrijheid, democratie en onze rechtstaat zijn. Nummer 4 op de lijst is Naomi Yogi-Van Loon uit Limburg. Naomi Yogi-van Loon heeft zich gespecialiseerd in het buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU en werkte bij kenniscentra en het Ministerie van Defensie. Nummer 5 op de lijst is Ronald de Bruin uit België, ervaren in het managen van Europese researchorganisaties op het gebied van digitale vraagstukken.

De volledige concept kandidatenlijst van NSC

1 Dirk Gotink

2 Femke van der Meulen

3 Reinout van Malenstein

4 Naomi van Loon

5 Ronald de Bruin

6 Susan Faal

7 Jeroen van den Biggelaar

8 Colette Kersten

9 Vincent Verouden

10 Jamilja van der Meulen

11 Jurr van Dalen

12 Rene Visser

13 Quintijn Mauer

14 Daniel Post

15 Wilhelmina Steijling

16 Marcel Roijen

Raadpleegt u eventueel ook: https://partijnieuwsociaalcontract.nl/nieuws/conceptlijst