Categorieën
Politieke en ambtelijke cultuur Súdwest

Nieuwe directie Súdwest rond

In april starten drie nieuwe directeuren bij de gemeente Súdwest-Fryslân. Samen met algemeen directeur/gemeentesecretaris Kristiaan Strijker vormen Wietske Sikkes, Fenna Pols en Rixt Smit dan de vierkoppige directie van de gemeente.

Kristiaan Strijker is blij dat straks het directieteam op sterkte is. Fenna Pols wordt directeur Sociaal Domein, Rixt Smit directeur Omgeving en Openbare Ruimte en Wietske Sikkes gaat aan de slag als directeur Klantcontacten, Bedrijfsvoeren en Ontwikkeling. “Een mooi complementair team qua achtergronden en persoonlijkheden en allen met Friese roots”, aldus Strijker.

Wietske Sikkes: “Allinne kinne wy in bytsje, mei-inoar kinne wy safolle.” Tot op heden werkt Sikkes als adjunct-directeur bedrijfsvoering bij de provincie Overijssel in Zwolle.

Fenna Pols is als directeur-bestuurder verbonden aan Kenniscentrum Europa Decentraal, als bestuurder voor Stichting Nationale Milieudatabase en zet zij zich in voor noodopvang in Den Haag. De geboren Dokkumse kijkt ernaar uit om in haar heitelân aan de slag te gaan.

Rixt Smit woont in Nes (Akkrum) en al jaren werkzaam als manager bij Wetterskip Fryslân en zodoende geen onbekende in het Friese netwerk.