Categorieën
Sneek Súdwest Wonen

NIET ALLEEN WONINGEN IN HARINXMALAND SNEEK

De wijk Harinxmaland in Sneek groeit door. Naast de huishoudens die inmiddels zijn gevestigd, wordt de wijk verder uitgebreid met woningen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast komt in de wijk onder meer een supermarkt, enkele winkels en een kinderdagverblijf.

Harinxmaland in verschillende fasen, fase 2: De Wending

Er komen in totaal ongeveer 600 woningen in Harinxmaland, gebouwd in verschillende fasen. In de volgende fase worden 40 vrijstaande en twee-onder-één-kapwoningen gebouwd voor het midden en hogere segment. Daarnaast is er ruimte voor vier experimentele woningen, bijvoorbeeld een duurzame woning of geheel van gerecycled materiaal.

De noordzijde van Harinxmaland wordt nog ontwikkeld.

Ook een complex met een supermarkt, 2 speciaalzaken, een kinderdagverblijf en 12 woningen (waarvan 8 appartementen) wordt in deze tweede fase gebouwd. De genoemde woningen komen in de wijk die straks ‘De Wending’ zal gaan heten. De naam verwijst naar het duurzame karakter van de wijk. Kinderen bedachten via een prijsvraag eerder al de duurzame straatnamen voor deze wijk.

Ontwerp bekijken

De gemeente verwacht eind december het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan voor een periode van 6 weken ter inzage te leggen. De plannen zijn vanaf dat moment ook te bekijken op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op maandag 22 januari 2024 is er van 16.00 uur tot 18.00 uur een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis (in Waltaplein, Marktstraat 5) in Sneek. Iedereen kan vrij naar binnen lopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

Na de termijn van 6 weken werkt de gemeente toe naar een definitief bestemmingsplan. De bedoeling is om het definitieve plan in het voorjaar van 2024 aan de gemeenteraad voor te leggen.