Categorieën
Dieren Economie Onderzoek

Nederlanders zitten niet te wachten op ‘Week zonder Vlees’, ook in Duitsland stuit de campagne op weerstand

(tekst: redactie Veldpost)

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking (63 procent) zit niet te wachten op een nationale Week Zonder Vlees. Dat maakt de organisatie achter de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, die deze week plaatsvindt, zelf bekend. In Duitsland sluiten onvoldoende bedrijven aan, waardoor de stichting de naam moet wijzigen in ‘Week met weinig Vlees en Zuivel’. 

‘Bij twee op de vijf (42 procent) wekt de discussie over vlees eten irritatie op, en zelfs 3 op de 5 (63 procent) vindt dat het klaar moet zijn met de ‘vleespolitie’ die zegt wat je wel en niet mag eten’, schrijft de stichting op basis van een eigen steekproef.

De organisatie zelf spreekt van ‘vleesagressie’ op sociale media. „Het onderwerp van minder vlees eten raakt gepolariseerd, en wordt een steeds fellere discussie”, stelt oprichter van de campagne Isabel Boerdam. „Deze ‘vleesagressie’ in Europa groeit voelbaar. Hierdoor durven grote partijen zich niet meer te verbinden aan dit onderwerp. Dit staat de broodnodige vooruitgang in de weg. We moeten weer het gesprek aan met elkaar, want het klimaat wacht niet.”

Leest u verder via: https://www.veld-post.nl/artikel/957610-nederlanders-zitten-niet-te-wachten-op-week-zonder-vlees-ook-in-duitsland-stuit-de-campagne-op-weerstand/