Categorieën
Economie Financiën Sociaal

Lonen in kappersbranche stijgen fors

(tekst: ANKO – op Liwwadders.nl)

Vanaf 1 juli a.s. geldt er een nieuwe cao in de kappersbranche. De lonen van werknemers stijgen in de nieuwe cao met 7 tot 12%. Volgens branchevereniging ANKO is deze forse loonstijging nodig om de branche aantrekkelijk te houden op de nu zo krappe arbeidsmarkt.

ANKO-voorzitter Maurice Crusio: “In onze branche valt of staat het succes van je salon met een ijzersterk team, want we verdienen ons geld met onze handen. Daarom moeten we er als branche alles aan doen om aantrekkelijk te blijven voor getalenteerde vakmensen. Dat we het mooiste vak van de wereld hebben is helaas niet genoeg om aanwas van nieuwe mensen te garanderen. Daarom is deze flinke loonsverhoging nodig.”

De ANKO ziet ook dat de nieuwe afspraken wel pittig zijn voor de achterban. Crusio: “We hebben allemaal te maken met flinke kostenstijgingen, hoge regeldruk en ik ken genoeg saloneigenaren die de klap van de coronacrisis nog niet te boven zijn. Wat dat betreft hebben we onze hoop nu gevestigd op het kabinet Schoof om met name die regeldruk voor de kleine werkgevers in het mkb aan te pakken. De plannen liggen klaar op het Ministerie van EZK, nu alleen nog uitvoeren!”

De ANKO weet niet of saloneigenaren de loonstijging zullen doorberekenen aan klanten. Crusio: “Vanuit mededingingsoogpunt mogen wij onze leden niet adviseren over hun tarieven. Ik kan alleen maar alle kappers van Nederland adviseren om zorg te dragen voor een financieel gezond bedrijf.”

Ook kunt u raadplegen: https://www.liwwadders.nl/lonen-in-kappersbranche-stijgen-fors/