Categorieën
Cultuur Fryslân Media

Liwwadders maakte een rondje na de Rede van Friesland

(tekst: Andries Veldman op Liwwadders.nl)

Het was weer een dolle boel tijdens de Rede van Friesland, de jaarlijkse toespraak van telkens weer een andere hotemetoot in het provinciehuis in Leeuwarden. Om met de conclusie van de rede, dit jaar door minister HANKE BRUINS SLOT van Binnenlandse Zaken uitgesproken, te beginnen: de gedienstigheid waarmee de spreekster werd bejegend geeft aan dat er vanuit deze provincie geen kritisch woord valt te verwachten over haar vrijwel afwezige beleid rond de Friese taal. Dat kan zonder probleem worden voortgezet.

Veel interessanter was natuurlijk de receptie na afloop. Ik was me nog aan het oriënteren toen ik aan mijn mouw werd getrokken door RIA KRAA, hoofdredacteur van het Fries Dagblad. Ze stelde me voor aan ene Koos, die naast haar stond. En wie is Koos, zei ik nadat ik hem de hand had geschud. Koos bleek KOOS BOOT te zijn, de allerhoogste baas van uitgeverij Mediahuis Noord, en dus de baas van Ria en van SANDER WARMERDAM van de Leeuwarder Courant. Aan Koos kon ik meteen de prangende vraag stellen waarmee ik bijna dagelijks wordt geconfronteerd: hoe zit het met de bezorging van de kranten, Koos?

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/minister-bruins-slot-heeft-van-dit-gedienstige-friesland-niets-te-vrezen/