Categorieën
Humor

KOEIEN OP WEG NAAR DEN HAAG

De eerste Friese koeien hebben zich ergens verzameld ten zuiden van Dokkum en ten noorden van Lemmer om te gaan demonstreren op het Haagse Binnenhof. Antsje34 heeft een routeplanner om de nek hangen, die Siepkje45 vervolgens afleest. Zo wordt het juiste traject gevolgd.

Saartje101, de allerbeste melkkoe onder het opstandige vee, spreekt van een cultuurhistorisch moment en zegt: ‘Het wordt tijd dat we Rutte IV een poepie laten ruiken.’ Rinke43, een gecastreerde stier, beweert dat nogal wat boeren overspannen zijn en dat er onder hen nogal wat zijn die graag naar Afrika verhuizen om werkzaam te worden in het wildbeheer.

Rinke43. © Geertje Duinkerken.

Lisanekke11 en Monikaatje12 zijn tweejarige koeien. Ze zijn dolblij om mee te gaan. Het duo biedt minister Staghouwer van Landbouw een petitie aan met het verzoek eens goed na te denken over de stikstofsores.

Het Friese vee overnacht en graast op een hockeyveld in Wassenaar. Dat is vooraf geregeld. De voorzitter van de hockeyclub is namelijk een dwarsliggende D66-er. Hij wil niets van Kaag en haar partijtop weten. Het hockeyveld wordt direct na vertrek van de koeien ingezaaid.

IT BESTE FEE FAN IERDE is ruim anderhalve dag van stal.

Wiebe Dooper