Categorieën
Natuur en milieu Nederland Politie Politiek

Klimaatbetoging op snelweg A10 na ingrijpen politie beëindigd

(tekst: NOS Nieuws)

De klimaatbetoging van Extinction Rebellion op de A10 is ten einde. De politie heeft de laatste betogers afgevoerd. De weg is na een inspectie door Rijkswaterstaat weer vrijgegeven.

Vijf kwartier nadat de eerste betogers de Amsterdamse ringweg op waren gelopen, begonnen agenten met het verwijderen van de actievoerders.

Burgemeester Halsema had vooraf gemaand het verkeer niet te hinderen en beloofde sneller in te grijpen dan bij de vorige blokkade. Agenten waren daarom in groten getale aanwezig.

Al snel na het begin van de betoging arriveerde een grote colonne politiebusjes en bussen om arrestanten af te voeren. De betogers reageerden door op het wegdek plaats te nemen. “Hoe langer wij hier zitten, hoe krachtiger de boodschap”, verklaarde een betoger tegen stadszender AT5.

Het beëindigen van de blokkade verliep rustig. Veel deelnemers liepen uit zichzelf mee toen de politie hen aansprak, sommigen moesten door agenten worden weggesleept. Een brassbandje dat het protest opluisterde werd al musicerend weggeleid.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2510190-klimaatbetoging-op-snelweg-a10-na-ingrijpen-politie-beeindigd