Categorieën
Energie Politiek

Kamer wil krachtig statement van kabinet tegen Jodenhaat, maar ook van cultuursector

(tekst: NOS Nieuws)

De Tweede Kamer wil dat het kabinet zich krachtig uitspreekt tegen de toenemende uitingen van antisemitisme in de samenleving, en met name in de culturele sector. Aanleiding is de verstoring van een concert van Lenny Kuhr afgelopen zondag door pro-Palestijnse activisten. Demissionair staatssecretaris Gräper (Cultuur), die over de kwestie naar de Kamer was geroepen, veroordeelt die actie en noemt het antisemitisme. Maar veel Kamerleden vonden dat niet krachtig genoeg.

De verstoring van het concert is “exemplarisch voor de opkomende Jodenhaat”, vindt Kamerlid Van Zanten van BBB. “Het podium mag Joodse artiesten nooit worden afgepakt.” Net als veel andere Kamerleden wilde ze weten wat het kabinet ertegen gaat doen.

Gräper zegde toe dat ze de kwestie aanstaande donderdag zal bespreken in de ministerraad. Ze gaat zelf alleen over de culturele sector, maar het gaat hierbij bijvoorbeeld ook over de openbare orde, waar de minister van Justitie over gaat. Ze verwacht dat het kabinet donderdag met een statement komt tegen het antisemitisme.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2514263-kamer-wil-krachtig-statement-van-kabinet-tegen-jodenhaat-maar-ook-van-cultuursector