Categorieën
Dieren Politiek

Kamer stemt nu tegen plannen voor natuurlijk gedrag veedieren, PVV draait

(tekst: NOS Nieuws)

Er verandert de komende tijd weinig in de regels voor het houden van dieren. Het in 2021 aangenomen voorstel om dieren alleen nog op een manier te houden dat ze hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen, gaat niet door. De doelstellingen worden afgezwakt of uitgesteld, zo heeft de Tweede Kamer besloten.

De wijziging van de Wet Dieren, die op 1 juli in moest gaan, was een initiatief van de Partij voor de Dieren. Het moest een einde maken aan de intensieve veehouderij. Demissionair minister Adema (Landbouw) maakte begin deze maand bekend dat hij grotendeels wilde afzien van de ingrijpende maatregelen, omdat die te grote investeringen vragen van veehouders. “Die stappen zetten we nu niet”, zei hij.

Ook vanuit de agrarische sector kwamen veel bezwaren tegen de nieuwe regels. Die zouden wel eens het einde van de hele veehouderij in Nederland kunnen betekenen, zo werd gezegd. De kosten voor het verbouwen van stallen om dieren meer ruimte te geven zouden de producten van Nederlandse boeren zo duur maken, dat ze zichzelf uit de markt zouden prijzen.

Leest u verder via: https://nos.nl/artikel/2513398-kamer-stemt-nu-tegen-plannen-voor-natuurlijk-gedrag-veedieren-pvv-draait