Categorieën
Commentaar Defensie Politiek

Is onze nationale veiligheid wel in goede handen bij het nieuwe kabinet?

Door René Romer op BNNVARA.nl

Ik kan me nog goed het telefoontje herinneren waarin me werd verteld dat het kabinet-Rutte 1, onder druk van de PVV, had besloten dat defensie geen separate wervingscampagnes meer mocht ontwikkelen gericht op biculturele jongeren.

Mark Rutte wordt de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO. Het in 1949 opgerichte politieke en militaire samenwerkingsverband van inmiddels 32 Europese en Noord-Amerikaanse landen moet de vrede en veiligheid van de lidstaten waarborgen. En in een wereld die in recente jaren fors gevaarlijker is geworden, is het essentieel dat de krijgsmachten van de NAVO-landen qua materieel én personeel optimaal zijn uitgerust. Het is deze eeuw dan ook voor het eerst dat Nederland de NAVO-norm van 2% van het bruto binnenlands product aan defensie-uitgaven lijkt te gaan halen.

Maar wat zegt die 2% eigenlijk als defensie niet aan voldoende personeel komt om alle relevante defensietaken te kunnen uitvoeren?

Leest u verder via: https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/is-onze-nationale-veiligheid-wel-in-goede-handen-bij-het-nieuwe-kabinet