Categorieën
Humor

IS DE RODE STOPKNOP VAN DE AUTOLUWE PROEF FOETSIE?

Het kan toch niet waar zijn: is de rode stopknop van de autoluwe proef foetsie? Het lijkt er wel op, want de autoluwe proef gaat nog steeds door. Intussen is het college onder leiding van burgemeester Jannewietske de Vries een zoektocht gestart naar de rode stopknop. Alle bestuursgebouwen langs de Sneker Marktstraat worden secuur uitgekamd.

Zelfs op Bevrijdingsdag kruipt wethouder Michel Rietman over diverse zolders, waarbij hij gezwollen knieën oploopt. Gelukkig heeft Henk de Boer, collega-wethouder financiën, diverse ehbo-cursussen gedaan en legt heel netjes verband om de blauw geteisterde knieën van Rietman.

CDA-wethouder Bauke Dam zoekt actief mee. © CDA SWF

CDA-wethouders Bauke Dam en Petra van den Akker nemen de benedenruimtes en kelders voor hun rekening. En wethouder Marianne Poelman kijkt, in gezelschap van de reeds genoemde Henk de Boer, de eerste etages zorgvuldig na.

Burgemeester Jannewietske de Vries werpt een blik op de stadhuistuin en aldaar recent aangeplant groen. Het is natuurlijk attent dat De Vries haar vijf wethouders ondersteunt.

Binnenkort gaan de drie fractievoorzitters van de collegepartijen: Marijke Roskam (PvdA), Uilkje Attema (CDA) en Tsjerk Bouwhuis (FNP) dringende vragen stellen aan het college over de tot op heden onvindbare rode stopknop.

Een welbewust politiek besef maakt zich terecht zorgen, want die rode stopknop dient te worden ingedrukt. En wel zo snel mogelijk!

Wiebe Dooper