Categorieën
Boeken Cultuur Literatuur Taal

In Sneek: LAS ontvangt schrijver Murat Isik in de Boekenweek

(tekst: Stichting Literaire Activiteiten Sneek)

Op woensdag 20 maart, midden in de 89e Boekenweek, ontvangt de stichting LAS de schrijver Murat Isik. In 2017 wist Isik de aandacht op zich te vestigen met zijn tweede roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de prestigieuze Libris Literatuur Prijs 2018.En het boek werd een gewaardeerde bestseller. Deze maand verscheen de lang verwachte opvolger, de vuistdikke roman In de mist van Golden Gate Park. De bijeenkomst vindt plaats bij Boekhandel Van der Velde, Kruizebroederstraat 36 te Sneek. De aanvang is 20.15 uur.

Kort na Murat Isiks geboorte in het Turkse Izmir, kwam het gezin naar Nederland, waar Murat opgroeide in de Bijlmermeer. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en legde zich toe op het schrijven. In 2012 kwam zijn eerste roman uit: Verloren grond, waarvoor hij de publieksprijs van De Bronzen Uil kreeg. De roman vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. Zijn grote doorbraak beleefde Isik in 2017 met zijn tweede roman uit: Wees onzichtbaar. Dit verhaal vertelt over zijn opgroeien in de Bijlmermeer. De roman werd bekroond met de Nederlandse Boekhandelsprijs 2018, de Libris Literatuur Prijs 2018 en De Inktaap 2019.

Deze maand verscheen de lang verwachte opvolger, de roman In de mist van Golden Gate Park. Murat serveert in 667 pagina’s een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid, autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie. Daarmee past het boek uitstekend in het thema van de Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’.

Reserveren kan via www.stichtinglas.nl, bij Boekhandel Van der Velde of de Bibliotheek Sneek. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal. Donateurs en jongeren tot 18 jaar ontvangen korting op de toegangsprijs.

Ook kunt u raadplegen: https://stichtinglas.nl/