Categorieën
Humor

Humor en kunst fan Klaas Oedzes

Eindelijk weer es wat herkenbaars neersetten Klaas! Dit begripe de mensen en kan noch net foordat Terschelling door klimaatferandering onder water loopt as we even links afslaan. Nou bin ik eigenlijk helemaal nyt su fan dy landskappen, mar begryp it wel, dat herkenbare. Myn maat had my echter wel wat bang maakt met syn hoogwaterlaarzen, een en ander maar ff checkt op www.overstroomik.nl . Sach tot myn skrik dat as de dyk deurbreekt wij an de Vliestroom seker 0,15 cm. onder water kome te staan. Hew direkt afspraken maakt met myn seun dat we dan bij hem skule magge, syn tun houdt namelijk noch 2 cm. over, boven NAP dan. Begryp ik direkt sukke dingen. Ok sien ik su nou en dan wel es in wolf foorbij kommen op tillefyzje en loopt de migraasje fan de kabeltrekkabouter inmiddels door onze straat. Allemaal aanwizingen foor die ferandering denk ik. Dy klimaatferandering konnen je zelfs sien in de Tweede Kamer bij dat volksverheffende debat over de regeringsferklaring. Je beginne it su lansamerhan allemaal wat te begripen nou. Terugkerend naar de skilderkunst, wat hierna op doek te setten? Ik bin der wat deurheen, earst maar op kwastreces denk ik. (Tussen haakjes, weer un vage telefoanfoto, miskien mut ik es in doek ruile foor in fatsoenlik fototoestel).

© Klaas Oedzes