Categorieën
Humor

HILDEGONDA: ‘SNEEK MAG BERETROTS ZIJN OP DROPWINKELIER HENK SCHRAM’

Mijn echtgenote Hildegonda volgt de ontwikkelingen van de autoluwe proef in de Sneker binnenstad op de voet. Eergister kijkt ze namelijk samen met Everdien-Jeanette, Christina-Rachelle, Gerarda-Stefanie en Amber-Rosalinda, haar vriendinnen van tennisvereniging NOMI, voor de tweede keer naar een tv-bijdrage van Omrop Fryslân over de verkeersproef. Hildegonda zegt daarna overtuigend: ‘Sneek mag beretrots zijn op dropwinkelier Henk Schram.’

Terwijl de meeste middenstanders in Sneek klagen en nog eens klagen over minder klandizie gedurende de autoluwe proef, is daar in het oergezellige dropwinkeltje van Henk Schram in de Scharnestraat juist geen sprake van. Hij ziet meer klanten in zijn zaak. ‘De earste fjouwer moannen ha wy it smoardrok’, zegt Schram tegen Omrop Fryslân.

Everdien-Jeanette koopt geregeld overheerlijke vegan drop koopt bij de immer klantvriendelijke Schram. Ze loopt met de gedachte rond hem bij het college van Súdwest voor te dragen als cursusleider verkooptechnieken voor winkeliers die de zaken in deze autoluwe tijden niet op orde hebben.

Christina-Rachelle, al jarenlang verslaafd aan jujubes drop, is zeer positief over Schrams missie en visie op ondernemerschap. Die noemt zij doorbrekend voor Friese begrippen, helder, progressief en maatgevend voor anderen. En het imago van het dropwinkeltje ontstijgt in bovengemiddelde mate de oersaaie reclame van bijvoorbeeld autodrop.

Gerarda-Stefanie ontdekt toevalligerwijs dat dropwinkelier Henk Schram secretaris is van het bestuur van de stichting Sneek van weleer en dat er boven het dropwinkeltje wordt vergaderd. En op de website van deze stichting staat heel uitnodigend:

Door subsidies, fondsen en donaties proberen we zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen om bepaalde projecten binnen deze stad in samenwerking met onze Gemeente aan te pakken en voor zover mogelijk in oude luister te herstellen. Het educatieve aspect en (moderne) kunst spelen hierbij binnen onze stichting een belangrijke rol.

Amber-Rosalinda weet te vertellen dat Sneek van weleer het voor elkaar krijgt om een beeldje te realiseren in het Wilhelminapark ter ere van parkwachters. Op 11 september 2021 wordt het kunstobject onthuld door burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân. Ook met betrekking tot andere projecten zijn de ogen van de stichting gericht op het Wilhelminapark.

Onder het snoepen een heerlijk boek om te lezen.

Hildegonda wil verder niets weten van de toch wel vriendelijke relatie die dropwinkelier en stichtingsbestuurder Schram met de gemeente Súdwest-Fryslân dolgraag onderhoudt. Tenslotte weet mijn echtgenote wel te benadrukken dat de Sneker dropwinkelier in voorgaande jaren al vaker optimistische uitlatingen heeft gedaan over zijn uitdijende klantenbestand.

Zakenman Schram hanteert in de Scharnestraat van Sneek een succesformule!

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

https://www.omropfryslan.nl/nl/video/FNO240420YT/verdeeldheid-over-autoluw-sneek-houdt-aan
https://sneekvanweleer.nl/