Categorieën
Columns Humor

HILDEGONDA: ‘LINKEDIN MAAKT ECHT VERBINDING’

Mijn echtgenote Hildegonda is onder de indruk van Linkedin. De laatste dagen praat ze herhaaldelijk over dit succesvolle medium: ‘Linkedin maakt echt verbinding’, zegt ze.

Dankzij deze verbinding heeft Hildegonda nieuwe vriendinnen als José-Fleur, Anneriet-Elsa en Rita-Monique leren kennen, waarmee ze binnenkort vegan gaat koken. Via Linkedin worden interessante recepten uitgewisseld. Onder meer de hoorn-van-overvloed of doodstrompet – een paddenstoel die eigenlijk met uitsterven wordt bedreigd – staat hoog op het verlanglijstje van de kookgroep.

Hildegonda: ‘Ook heb ik via Linkedin interessante strijdbare mensen van
Extinction Rebellion beter leren kennen. Een aantal van hen heeft blauwe plekken opgelopen door het waterkanon van de Haagse politie. Het is mogelijk dat we met onze kookgroep ook handtekeningen gaan verzamelen tegen het gebruik van dat vreselijke wapentuig.’

Vegan koken ga ik nog in mee. Echter, door Hildegonda’s sympathie voor een protesterende groep die behoorlijk lang een belangrijke verkeersader blokkeerde, leef ik eigenlijk dag en nacht met een activiste pur sang. Gaat dit nog goedkomen tussen haar en mij?, vraag ik me af.

Na het avondeten begin ik met Hildegonda over het een en ander te praten. Ze reageert zeer goed op mijn zorgen. ‘Protesteren zit niet in je dna. Dus daar heb ik zeker begrip voor. En de handtekeningenactie kunnen we niet door laten gaan vanwege de vele regenbuien die zijn aangekondigd. Overigens kun je gerust deelnemen aan de vegan diners, die aanstaande zijn’, aldus Hildegonda.

De volgende dag is de lucht tussen ons nog steeds geklaard. Wel komt Hildegonda nog eventjes terug op de verbinding tussen ons. ‘Op Linkedin zijn ook professionele relatiecoaches en mediators te vinden die een betere balans in onze toekomstige vraagstukken kunnen brengen.’

Hildegonda is een onverbeterlijke optimist, die overal een oplossing voor heeft. Ik ben tige grutsk op haar.

Wiebe Dooper