Categorieën
Columns Humor

HILDEGONDA: ‘JIJ STUURT GEEN BLOEMETJE NAAR SIGRID KAAG!’

Afgelopen week heb ik te doen met Sigrid Kaag: D66-leider, vicepremier, demissionair minister van Financiën en moeder. Na alles wat ze over zich heen heeft gekregen, vind ik het sturen van een bloemetje een waardevolle gedachte. Maar dat voorkomt mijn echtgenote Hildegonda: ‘Jij stuurt geen bloemetje naar Sigrid Kaag!’

Hildegonda heb ik naar te luisteren, anders wordt het een vervelend weekeinde. Niet dat ik huisarrest krijg, maar ze trekt er wel met de kinderen alleen op uit en zover wil ik het niet laten komen. Dat noem ik een pragmatische attitude en ongetwijfeld handelt Sigrid Kaag overeenkomstig.

Sigrid Kaag is bedreigd, voor heks uitgemaakt en met name door Geert Wilders geregeld op een beledigende wijze aangesproken. Natuurlijk is haar optreden ten aanzien van Mark Rutte afgelopen maandagochtend ook niet charmant geweest. Ze belde hem voor het Kamerdebat op met de mededeling dat de D66-fractie vermoedelijk de motie van wantrouwen van Klaver en Kuiken zou steunen.

Kaag zal meer foutjes hebben gemaakt. Desondanks heeft ze wat mij betreft een bloemetje verdiend. Een mooie bos van vijftien euro heb ik er voor over – gehad. Hildegonda verhindert dit alles, want ze vindt het zonde van het geld.

Klimaatminister Rob Jetten maakt goede kans om Kaag op te volgen als D66-lijsttrekker. Als hij succes boekt, stuur ik hem stiekem een bloemetje achter de rug van Hildegonda om.

Wiebe Dooper