Categorieën
Humor

HILDEGONDA: ‘ER KOMT EEN OPERETTE OF EEN MUSICAL OVER DE AUTOLUWE PROEF SNEEK. ROL VOOR WETHOUDER RIETMAN NOG VAAG’

Mijn echtgenote Hildegonda heeft afgelopen weekeinde zeer gezellig bij gekletst met Everdien-Jeanette, Christina-Rachelle, Gerarda-Stefanie en Amber-Rosalinda, haar vriendinnen van tennisvereniging NOMI uit de Waterpoortstad. Over het gepasseerde gespreksthema zegt Hildegonda: ‘Er komt een operette of musical over de autoluwe proef Sneek. Rol voor wethouder Rietman nog vaag.’

Gevaarlijk draaiend vrachtverkeer dient zeker deel uit te maken van een operette of musical over de autoluwe proef. © Inzender BREKT.NL

Everdien-Jeanette weet de anderen nadrukkelijk te vertellen dat de gemeente Súdwest-Fryslân heel hard werkt aan een positieve publiciteitscampagne om de veel geplaagde autoluwe proef uit het verdomhoekje te halen. Dit is aan haar door twee goede bekenden, die bij de gemeente werken, medegedeeld.

Binnen Kunstencentrum Atrium is de grootschalige opzet van een operette of een musical reeds bekend.

Het is bijzonder dat Christina-Rachelle is ingefluisterd dat het om de opzet van een grootschalig uit te voeren operette of musical gaat. Ze wil haar bronnen niet bekendmaken, maar dat zijn ongetwijfeld mensen van kunstencentrum Atrium. ‘Deelnemers aan het muzikaal spektakel zijn in ieder geval wethouders, raadsleden, bestuursleden van Verenigd Ondernemend Sneek en anderen’, zegt Christina-Rachelle.

Gaat VOS-voorzitter Sibold Jellema meedoen aan de operette of musical? En geslaagd zakenman Egon Diekstra?

Gerarda-Stefanie kijkt uit naar een dergelijk gebeuren, want ze vindt Sneek een stad met weinig uitdagende muzikale projecten. Wel vraagt ze zich af welke rol is weggelegd voor verantwoordelijk PvdA-wethouder Michel Rietman? ‘Hij verdient gezien zijn harde werken ongetwijfeld een prominente hoofdrol. Maar of hij goed kan zingen, is niet bekend’, aldus Gerarda-Stefanie.

CDA-wethouder Petra van den Akker bij de Waterpoort. © CDA SWF

‘Ik maak me over zijn zangkwaliteiten helemaal geen zorgen’, zegt Amber-Rosalinda, ‘want een beetje playbacken is in een mum van tijd geleerd’. Het wordt veel lastiger een geschikte rol te vinden voor CDA-wethouder Petra van den Akker, omdat ze meestal zwijgzaam aanwezig is. Van haar wordt wel een grote inspanning verwacht in beleidsmatig opzicht, omdat een operette of een musical onder haar verantwoordelijkheid valt als wethouder van cultuur.

FNP-wethouder Henk de Boer van financiën. © SWF

‘Via informele circuits zal spoedig doorsijpelen of het gaat om een operette of een musical. De altijd braaf ogende Henk de Boer, FNP-wethouder van financiën, dient hoofdzaken en randvoorwaarden alert te bekijken, want geldzaken van Súdwest staan inmiddels onder nogal wat druk. En het is bekend dat kosten voor de uitvoering voor een operette of een musical, gierend uit de hand kunnen lopen’, besluit Hildegonda.

Wiebe Dooper