Categorieën
Humor Sport Verhalen

Het voetbalverhaal van Karla Boschma

Mijn moeder was voetbalfanaat (mijn vader gaf er niets om) en Ajax-fan. Ik voor Feijenoord. Maar bij belangrijke wedstrijden uiteraard ook voor Feijenoord. Mijn moeder was zo fanatiek dat ze ooit haar pols brak toen ze bij een gemiste strafschop te hard op de houten stoelleuning sloeg.

Enfin, ooit ging ik tijdens een spannende wedstrijd naar de wc, en prompt viel het winnende doelpunt. Toevallig gebeurde dat daarna nog eens…jullie willen niet weten hoe vaak ik daarna tijdens voetbalwedstrijden naar de wc gestuurd ben. ‘Mam ik wil ook kijken’, zei ik. ‘Nee, jij gaat nu naar de wc’, vond moeder. Pa had medelijden als het lang duurde en bracht dan krant en een glas wijn. Misschien had ik vanavond de 2e helft ook naar de wc moeten gaan? Zou het mijn schuld zijn? Ons moeder zou vinden van wel.

Karla Boschma