Categorieën
Fryslân Humor

HET VERKEERDE BANDJE IN DE TREIN

Afgelopen dinsdag stapte ik als treinpassagier in op Station Noord in Sneek met als reisdoel Leeuwarden. Dat slaagde uiteraard. Maar er ging wonderwel iets mis.

Net voor tussenstation Mantgum werd er omgeroepen dat er gestopt zou worden bij Koudum. Ik zat met mijn neus in een boek en sloeg het nauwelijks gaande. Terwijl Leeuwarden in zicht kwam, werd omgeroepen dat station Hindeloopen de volgende halte zou zijn. Toen reageerden twee reizigers wel even paniekerig en met een medepassagier was ik ronduit verbaasd.

Had de omroeper in de trein een verkeerde route uit het hoofd geleerd, was-ie slaapdronken aanwezig, was er sprake van een vroegtijdige 1-aprilgrap of een ander oorzakelijk verband?

Op de terugreis sprak ik erover met twee vriendelijke treinconducteurs die me vertelden dat er vrijwel zeker een verkeerd bandje in een cassettelade was gedaan.

Wiebe Dooper