Categorieën
Politieke en ambtelijke cultuur Súdwest

Griet Heeg vertrekt uit ambtelijke top Súdwest

Topambtenaar Griet Heeg kondigt via een interne brief aan collega-ambtenaren haar vertrek aan bij de gemeente Súdwest-Fryslân per eind maart/begin april 2023. ‘Ik neem dan ontslag om vervolgens eerst een jaartje tijd en ruimte te nemen voor mezelf. Tijd om na te denken wat ik daarna wil gaan doen’, schrijft ze. Heeg is mededirecteur van de interne organisatie en loco-gemeentesecretaris.

In 2018 werd Griet Heeg door de toenmalige gemeentesecretaris Pieter Zondervan, zonder sollicitatieprocedure, benoemd tot mededirecteur van de gemeentelijke organisatie. Intern werd hier verbaasd tegenaan gekeken. Zondervan nam eind januari 2022 afscheid, een gedwongen vertrek. Kristiaan Strijker trad op 1 augustus aan als de nieuwe gemeentesecretaris in Súdwest.

Heeg startte in 1992 haar ambtelijke loopbaan als juridisch medewerker in Littenseradiel. Ook was ze griffier in Nijefurd, Wunseradiel en Bolsward. Met de totstandkoming van Súdwest-Fryslân werd ze in 2011 bestuursadviseur tot aan de zomer van 2017. Vervolgens was Heeg een tijdje kwartiermaker directeur ontwikkelen, waarna ze in 2018 mededirecteur werd.

Voor haar ambtelijke carrière werkte Heeg enkele jaren in het basisonderwijs.

WD