Categorieën
Gezondheid

GEZONDHEIDSTIP

Hierbij een gezondheidstip die u meer energie kan geven. Deze tip wordt gegeven, omdat de laatste maanden veel mensen verkouden en vermoeid zijn, hoesten, last hebben van hooikoorts en lichte griepverschijnselen. Misschien heeft u hier iets aan. MAAR HET BETREFT GEEN MEDISCH ADVIES!

Zorgt u ervoor dat er gember, kurkuma, knoflook, limoen of citroen, uien, kamillethee of een andere biologische theesoort in huis is. Snij genoemde ingrediënten in kleine partjes, bijvoorbeeld drie schijfjes gember, twee teentjes knoflook, de helft van een kleine ui en limoen of citroen. Doe alles in een ruime hoeveelheid water, ongeveer een halve liter, in een pan en breng het geheel aan de kook, waarna u dit 5 tot 10 minuten door laat sudderen.

U giet daarna alles in een theepot en voegt het theezakje toe. Naar eigen inzicht doet u een schep biologische honing in de pot of in de kop om de ietwat bittere smaak tegen te gaan. Even laten trekken en de thee door een zeefje in de kop schenken.

Deze tip is samengesteld op basis van diverse gezondheidsinformatie op internet en gesprekken met enkele bekenden. Sinds vorig jaar september drink ik deze thee vijf tot zes keer in de week en hebben zich bij mij geen verkoudheid, griep en hoestbuien voorgedaan, terwijl ik daarvoor een tot twee keer per jaar werd gehinderd door dergelijke verschijnselen.

Nogmaals: het betreft hier geen medisch advies!
Houdt u mij gerust op de hoogte van uw bevindingen, via: info@brekt.nl

Wiebe Dooper