Categorieën
Fryslân Media

FRIESCH DAGBLAD KRIMPT VERDER IN: ZESTIEN VOLTIJDSBANEN WEG

Door onder meer afname van het abonneebestand is het Friesch Dagblad genoodzaakt verder in te krimpen. De krant gaat terug van 27 naar elf (journalistieke) voltijdsbanen. Dit redactionele team legt de focus op ‘signatuurverhalen’, dat zijn ‘eigen, onderscheidende verhalen’.

Volgens FD-hoofdredacteur Ria Kraa is de reorganisatie ‘pittig’ en ‘doet zeer’. Tegelijk realiseert ze dat de krant niet verliesgevend kan werken.

Kraa benadrukt dat de regionale identiteit van het FD voor de lezers overeind blijft, de berichtgeving voor levensbeschouwelijke en kerkelijke zaken doorgaat, alsmede de bijdragen van columnisten en recensenten.

Artikelen die niet zijn gerelateerd aan Fryslân, worden overgenomen
‘uit (inter)nationale titels van Mediahuis, zoals De Telegraaf en NRC in Nederland en De Standaard en Het Nieuwsblad in België.’

Het is nog onduidelijk welke redactieleden vertrekken bij het FD, dat nog circa achtduizend abonnees telt. De krant werd in 1903 opgericht en 110 jaar later, in 2013, ‘onderdeel van NDC Mediagroep, die op zijn beurt in 2020 weer werd overgenomen door Mediahuis’, aldus Villamedia.

WD

Geraadpleegde bronnen:

https://www.villamedia.nl/artikel/friesch-dagblad-richt-zich-op-signatuurverhalen-redactie-krimpt-met-zestien-fte

https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/1226043/grote-reorganisatie-friesch-dagblad-van-27-naar-11-voltijdbanen