Categorieën
Economie Financiën Nederland Overheid Politiek Sociaal

Forse stijging commerciële verpleeghuizen, goede zorg niet gegarandeerd

(tekst: nieuwsredactie Nu.nl)

Het aantal commerciële verpleeghuizen voor ouderen is in tien jaar tijd vervijfvoudigd. Deskundigen maken zich zorgen, onder andere omdat de medische zorg in die verpleeghuizen niet altijd goed geregeld is.

In de afgelopen twee jaar zijn er meer dan honderd commerciële verpleeghuizen bijgekomen in Nederland. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is een van de organisaties die zich zorgen maakt over de kwaliteit van de medische zorg. “In commerciële verpleeghuizen is bijvoorbeeld niet altijd een specialist ouderengeneeskunde of ouderenpsychiater aanwezig.”

De toename van het aantal commerciële verzorgingstehuizen komt doordat de overheid in 2013 is begonnen met het stimuleren van ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, zegt Patrick Jeurissen, hoogleraar Betaalbaarheid van Zorg aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Kabinet-Rutte II besloot in 2013 te bezuinigen op de ouderenzorg door 800 verpleeghuizen te sluiten.

Leest u verder via: https://www.nu.nl/binnenland/6304384/forse-stijging-commerciele-verpleeghuizen-goede-zorg-niet-gegarandeerd.html