Categorieën
Financiën Onderwijs Sociaal

FNV-leden akkoord met nieuwe cao hbo

7% meer loon voor hbo-medewerkers

Door Lennart Rietman op FNV.nl

Een grote meerderheid van de FNV-leden heeft voor de nieuwe cao voor werknemers in het hbo gestemd. Ook bij de andere vakbonden was de uitslag positief. Daarmee is de nieuwe cao een feit. De ruim 58.000 hbo-medewerkers krijgen er de komende anderhalf jaar 7% loon bij.

Ibtisam Daoudi, bestuurder van FNV Onderwijs & Onderzoek: ‘Ik ben erg blij dat het overgrote merendeel van onze leden voor de nieuwe cao heeft gestemd. Het is gelukt om goede afspraken te maken en een flinke koopkrachtverbetering voor alle hbo-medewerkers te realiseren. Daar ben ik tevreden mee.’

Loonsverhoging

Hbo-medewerkers krijgen met ingang van 1 juli 3% loonsverhoging. Op 1 januari 2025 komt daar nog eens 4% bovenop. Daarnaast krijgen werknemers die op 1 oktober 2024 in dienst zijn in die maand eenmalig €485 uitgekeerd. Met het salaris van oktober 2025 ontvangen medewerkers van hogescholen nog eens €485.

Looptijd

De nieuwe cao hbo loopt van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025. De Nederlandse hbo’s hebben gezamenlijk ruim 58.000 medewerkers in dienst.

Ook kunt u raadplegen: https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/fnv-overheid/2024/07/fnv-leden-akkoord-met-nieuwe-cao-hbo?