Categorieën
Columns

EEN NIEUWE SNEKER PARTIJ VOOR JOU EN VOOR MIJ

Heel stil wordt er al over gesproken: de oprichting van een nieuwe lokale politieke partij in Sneek, van Snekers en voor Snekers. Er doen in het geruchtencircuit diverse namen de ronde, zoals de Nieuwe Sneker Partij of Sneker Belang.

De aanleiding van een eventueel nieuwe politieke partij is met name de tegenzin van de Snekers tegen de autoluwe pilot, die wordt uitgevoerd door PvdA-wethouder Rietman. Zijn ronduit amateuristische aanpak valt tegenstanders op, maar ook een grote groep ondernemers, onder wie enkele gematigde voorstanders van de verkeersproef.

Wethouder Michel Rietman tijdens de persconferentie van 14 februari 2024. © Jeroen van der Kallen

Wethouder Rietman liet in de persconferentie van woensdag 14 februari na om zijn excuus aan te bieden voor het invoeren van onjuiste data om de autoluwe proef bij te sturen. Daarnaast was dit het moment bij uitstek geweest om een radicale wijziging aan te kondigen aan de Prins Hendrikkade. In plaats daarvan deelde Rietman mee het inkorten van de verkeerspilot van 18.00 uur tot 17.00 uur. Een doekje voor het bloeden natuurlijk.

Misschien wordt er dankzij het geklungel van wethouder Rietman straks een lokale Sneker partij opgericht. PvdA-fractievoorzitter Marijke Roskam en raadslid Johan Feenstra zullen met dat voornemen niet blij zijn. Maar de geruchten die BREKT.NL heeft opgevangen zijn enigszins voorbarig en kenmerken zich tegelijk door een serieuze ondertoon.

Wiebe Dooper