Categorieën
Columns Sport

DOELMAN ANDRIES NOPPERT IN ORANJE

Heerenveen-doelman Andries Noppert staat geweldig te keepen. Hij hoort een kans te krijgen in het Oranje van Louis van Gaal. In de tot nu toe drie gespeelde wedstrijden in de Eredivisie bleef Noppert de nul houden.

De iets meer dan twee meterlange keeper kwam in gezelschap van trainer Kees van Wonderen over van Go Ahead Eagles. Noppert, afkomstig uit Joure, is een ballenvanger met uitstraling.

Keuzeheer Van Gaal kan Noppert niet laten lopen. Doelman Jasper Cillessen, intussen terug bij NEC, is verwijderd van zijn vroegere topvorm. Justin Bijlow van Feyenoord maakt inmiddels te vaak een slippertje, net als Mark Flekken bij Freiburg.

De keuzemogelijkheden voor een betrouwbare sluitpost voor het Nederlands Elftal zijn niet erg groot. Voordat ik het vergeet: Ajax-keeper Remko Pasveer behoort, naast Noppert, eveneens een kansje te krijgen in Oranje.

De voetbalwereld en de daarbij behorende journalistiek is redelijk opportunistisch. Daar doe ik even aan mee. Dus onthoudt u het: Andries Noppert in Oranje.

Wiebe Dooper