Categorieën
Humor

DAG VAN DE ARBEID: PVDA-WETHOUDER RIETMAN DRUKT DE RODE STOPKNOP VAN ‘AUTOLUW’ IN

Op 1 mei vieren socialisten, communisten en sociaaldemocraten de Dag van de Arbeid. ‘Wereldwijd viert de arbeidersklasse op deze datum haar overwinningen en herdenkt zij de mensen die zijn gestorven in de strijd voor onze rechten’, aldus een PvdA-citaat.

De Dag van de Arbeid, een rode feestdag, is voor PvdA-wethouder Michel Rietman van de gemeente Súdwest-Fryslân het uitgelezen moment om de RODE STOPKNOP van de autoluwe proef, die Sneek zo hard treft, in te drukken. Daarmee wordt hij onmiddellijk op handen gedragen door de werkende en niet-werkende klasse van de Waterpoortstad.

Wethouder Rietman tijdens een persbijeenkomst over de autoluwe proef. © Jeroen van der Kallen

Na de beëindiging van de autoluwe proef sturen directies en ondernemingsraden van Lankhorst, Poiesz Supermarkten, Friso Bouwgroep, Douma Staal en andere bedrijven, felicitaties naar wethouder Rietman, die deze waardering uiteraard zeer verdiend.

Ook staat de hal van het stadhuis aan de Marktstraat tjokvol met bloemstukken. Een groot en zeer opvallend boeket is afkomstig van het bestuur van Verenigd Ondernemend Sneek.

Het is indrukwekkend hoe arbeid en kapitaal elkaar verbindend kunnen versterken tegen ‘autoluw’.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://derodelap.nl/product/dag-van-de-arbeid-poster/