Categorieën
Energie Financiën Súdwest

College Súdwest achter garantstelling warmtenet Heeg

Met warmte uit het Heegermeer en een warmtenet, wil Warm Heeg het dorp aardgasvrij maken. Als de gemeente Súdwest-Fryslân garant staat, kan het inwonersinitiatief geld bij de bank lenen voor het bouwen van een warmtenet. Het college van Súdwest stelt aan de raad voor deze garantstelling goed te keuren. Op 21 december beslist de raad daarover.  

Garantstelling

Met een garantstelling kan Warm Heeg verder met de financiering. Zonder financiering zou het project dat al 5 jaar loopt en 9,5 miljoen euro kreeg aan subsidie vanuit het Rijk moeten stoppen. Als de raad akkoord gaat, onderzoekt de gemeente Súdwest-Fryslân samen met Warm Heeg welke afspraken er verder gemaakt moeten worden. Wanneer Warm Heeg, vermoedelijk zomer 2024, de financiering rond heeft, kan deze starten met de aanleg van het warmtenet.

Wintercampagne

Deze winter start Warm Heeg weer met een wervingscampagne om inwoners van Heeg te enthousiasmeren. Want hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het warmtenet voor de gebruikers wordt. Afgelopen zomer meldden bijna 500 huishoudens van Heeg zich al aan als klant van Warm Heeg. En dat aantal groeit nog steeds. Mensen kunnen zich nu en komende tijd blijven aanmelden. Heeg is daarmee op weg naar het eerste aardgasvrije dorp van Súdwest-Fryslân.