Categorieën
Fryslân Politiek

ChristenUnie is een zetel kwijt in de Staten: Margreet Jonker gaat solo verder

(tekst: Omrop Fryslân)

Margreet Jonker houdt haar zetel in Provinciale Staten en gaat verder als eenpersoonsfractie. Ze was eerder uit de fractie van de ChristenUnie gezet.

Het Statenlid uit Westergeest werd in juli vorig jaar geschorst vanwege een klacht in de privésfeer. Dat ging over hoe ze is omgegaan met een persoon die weer een klacht had over haar partner. Wat de klachten precies zijn, is nooit officieel bekendgemaakt.

Jonker werd in september uit de fractie gezet. Dat was de uitkomst van een klachtenprocedure. Deze klacht tegen Jonker was ingediend bij het bestuur van de Provinciale Unie, het samenwerkingsverband van alle ChristenUnies in de provincie.

Deze week keerde de partij Jonker helemaal de rug toe. Het landelijke bestuur van de ChristenUnie heeft haar lidmaatschap ingetrokken. Een beroepscommissie besloot dat de CU-fractie en het provinciaal bestuur procedureel en inhoudelijk correct hebben gehandeld.

Leest u verder via: https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/16344060/christenunie-is-een-zetel-kwijt-in-de-staten-margreet-jonker-gaat-solo-verder