Categorieën
Klimaat Politieke en ambtelijke cultuur

Ambtenaren vliegen na corona weer volop: 5.000 keer per jaar in businessclass

(tekst: klimaatredactie Nu.nl)

Rijksambtenaren hebben vorig jaar meer dan 35.000 zakelijke vliegreizen gemaakt. Dat is drie keer zo veel als in 2021 en nog maar iets minder dan in 2019, vlak voor de coronapandemie.

Ambtenaren stapten in 2023 bijna vijfduizend keer in de businessclass. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties) dinsdag aan de Tweede Kamer, in antwoord op vragen van D66-Kamerleden Joost Sneller en Mpanzu Bamenga.

Bij ongeveer een op de zeven zakelijke reizen kiezen rijksambtenaren voor businessclass. Het is voor het eerst dat er een totaaloverzicht wordt gepubliceerd van alle zakelijke vluchten door ambtenaren.

Zij mogen alleen bij vluchten van meer dan zes uur reizen in businessclass. “Maar dit is geen verplichting”, schrijft Van Huffelen. Ambtenaren kunnen er zelf voor kiezen om bij lange vluchten in economyclass te gaan zitten.

Leest u verder via: https://www.nu.nl/klimaat/6304942/ambtenaren-vliegen-na-corona-weer-volop-5000-keer-per-jaar-in-businessclass.html