Categorieën
Fryslân Media Politiek Verkeer Vervoer

Wethouder boos over ‘Randstedelijke bril’ op Lelylijn: “Arrogante stompzinnigheid”

(tekst: Omrop Fryslân)

In een verdeeld huis wordt niet geïnvesteerd, zegt hij. Wethouder Pieter van der Zwan van Smallingerland is duidelijk over de Lelylijn: het is zaak dat Fryslân eensgezind is als het gaat om de aanleg van die treinverbinding.

Van der Zwan maakte zich deze week nogal boos over een interview met de Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving Wouter Veldhuis in de Leeuwarder Courant. Veldhuis heeft zijn twijfels over de Lelylijn en zegt: “Friesland is één van de kwetsbaarste plekken in ons land. Wil je daar wel groei?”

Gevoelige snaar

De wethouder vindt het maar niets hoe er met zo’n ‘Randstedelijke bril’ naar Fryslân gekeken wordt.

“Als je met zo’n stereotypering begint, dan zet dat meteen al een beeld neer van onze regio. En dat terwijl wij eigenlijk hartstikke sterke regio’s hebben. Zoals in Drachten-Heerenveen, de economische regio die het snelste groeit van het Noorden en de derde van het hele land is.”

Dat Fryslân kwetsbaar zou zijn, klopt volgens hem dan ook van geen kant. Bovendien doet het ook niets goeds voor onze provincie, meent Van der Zwan.

Lees verder via: https://www.omropfryslan.nl/nl/nieuws/16379193/wethouder-boos-over-randstedelijke-bril-op-lelylijn-arrogante-stompzinnigheid