Categorieën
Financiën Politiek

Weinig financiële ruimte voor PVV, VVD, NSC en BBB: ‘Alle seinen staan op rood’

(tekst: Edo van der Goot op Nu.nl)

Hoeveel financiële ruimte hebben PVV, VVD, NSC en BBB straks voor hun plannen? De wensen lopen uiteen, maar er is eigenlijk nauwelijks geld. “Alle seinen voor de middellange termijn staan op rood.”

Dinsdag liet de Tweede Kamer zich door experts bijpraten over economische vooruitzichten en het begrotingsbeleid. Het algemene beeld is dat de economie redelijk draait na een turbulente periode met een torenhoge inflatie. “Een zachte landing”, noemde Olaf Sleijpen van De Nederlandsche Bank (DNB) dat dinsdag in de Kamer.

Ook Diederik Dicou van het Centraal Planbureau (CPB) had op het eerste gezicht een positieve boodschap voor de parlementariërs: “Voor veel huishoudens is er dit jaar koopkrachtherstel.”

De overheidsfinanciën laten ook een “zonnig beeld” zien, zei Dicou. “De schuldpositie is uitstekend en van het begrotingssaldo hoef je ook niet wakker te liggen.”

Leest u verder via: https://www.nu.nl/formatie-2023/6306737/weinig-financiele-ruimte-voor-pvv-vvd-nsc-en-bbb-alle-seinen-staan-op-rood.html