Categorieën
Bolsward Sneek Súdwest Weer Workum

WEER REGIO SUDWEST: VOLGENDE WEEK NAT EN ONSTUIMIG

Hierbij de weersvoorspelling van weerman Dirk van der Meer uit Sneek, opgesteld op vrijdag 19 januari om 12.04 uur.

We hebben afgelopen week aardig wat sneeuwdagen mogen tellen, en leggen we die naast van eind november/begin december vorig jaar daarbij, dan hebben we mindere winters gehad qua sneeuw. Vandaag hebben we nog een schitterende winterdag en ondanks dat de temperatuur op een 3 tot 4 graden boven nul uitkomt, blijft de sneeuw in de schaduw aardig intact. De wind is zwak tot af en toe matig uit een zuidwestelijke richting.

Komende nacht komt de temperatuur rond het vriespunt te liggen, het blijft droog. Dat blijft het ook morgen, wel verloopt de zaterdag met meer bewolking. De wind opnieuw zuidwestelijk en de temperatuur rond de 3 graden.

In de nacht naar zondag volgt een storing die eerst wat sneeuw kan geven, op zondag zelf gaat dit over in regen. Ligt de temperatuur eerst nog rond nul, deze stijgt zondag overdag naar een 8 graden in de avond. De wind neemt toe en later op de dag, in de avond en nacht naar maandag staat er flink wat wind uit het zuid tot zuidwesten met kans op zware windstoten. Op de Noordzee komt in de nacht een storm te staan.

Maandag eerst regen, in de middag wordt het droog, de wind neemt wat af en draait naar het westen. Zeer zacht met 10 graden als maximum.

Weerman Dirk van der Meer