Categorieën
Europa Landbouw Politiek

Van der Plas botst met Jetten, Bontenbal en Timmermans over schrappen transitiefonds

(tekst: René Bouwmeester op NieuweOogst.nl)

Partijleider Caroline van der Plas van BBB is tijdens het debat over het hoofdlijnenakkoord stevig aangesproken op het schrappen van het transitiefonds. De fractievoorzitters van D66, CDA en GroenLinks-PvdA vinden dat dit de boeren niet ten goede komt. Ook de beoogde gang naar Brussel stuit op kritiek.

Tijdens het debat gaan de politici in gesprek over het hoofdlijnenakkoord dat PVV, BBB, NSC en VVD hebben gesloten. Van der Plas beantwoordt met name vragen over de land- en tuinbouwparagrafen. Daarin is onder meer een langjarige vergoeding voor agrarisch natuurbeheer opgenomen en de terugkeer van de voordelige rode diesel. Ze stelt dat het akkoord boeren hoop geeft.

Henri Bontenbal (CDA) denkt deze hoop van korte duur is. Hij toonde zich kritisch op het schrappen van het transitiefonds van 20,5 miljard euro dat is bedoeld om boeren te helpen met verduurzamen, verplaatsen, innoveren, extensiveren of stoppen.

Leest u verder via: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2024/05/22/van-der-plas-botst-met-jetten-bontenbal-en-timmermans-over-schrappen-transitiefonds