Categorieën
Commentaar Fryslân Nederland Politiek

Tweede Kamerlid Harry Bevers (VVD) en zijn mailbox

(tekst: Liwwadders)

Dat zijn maidenspeech in de grote zaal van de Tweede Kamer na luttele weken al tot zo’n succes zou leiden, zou Tweede Kamerlid Harry Bevers (VVD), want over hem hebben we het, in zijn stoutste dromen niet hebben kunnen bevroeden. Er is waarschijnlijk nog nooit eerder een nieuwkomer in ons parlement geweest die zo snel op zijn wenken werd bediend. Deze week maakte minister van armoede Carola Schouten (ChristenUnie) een einde aan het hardvochtige beleid om bijstandsgerechtigden klein te houden. Een vergissing wordt niet meteen meer gezien als fraude. Harry had het er al over in zijn eerste speech voor het parlement.

Wie de naam Harry Bevers tegen een willekeurig iemand op de Leeuwarder Nieuwestad laat vallen, zal verbaasde blikken oproepen. Harry Wie? Toch zat Harry Bevers maar liefst twaalf jaar als gemeenteraadslid in de Leeuwarder gemeenteraad. Daar zat hij, weten we nu, rustig zijn kans af te wachten om zitting te nemen in de Tweede Kamer. Want als men na de verbaasde blikken zou doorvragen om te weten te komen met welk onderwerp Harry Bevers in Leeuwarden naar boven is komen drijven, dan zouden die blikken verstijven. Maar misschien doen we Harry hiermee te kort.

Leest u verder via: https://www.liwwadders.nl/kamerlid-harry-bevers-vvd-kan-niet-wachten-om-zijn-mailbox-te-openen-om-uit-te-vinden-wie-hem-nu-weer-nodig-heeft/