Categorieën
Ethiek Overheid Politiek Sociaal Súdwest

Súdwest zet in op nieuwe start toeslagouders

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het uitbetalen van de kinderopvangtoeslag. Veel ouders moesten enorme bedragen terugbetalen. Grote schulden, stress, depressies en scheidingen zijn hier enkele gevolgen van. Bij de Belastingdienst hebben zich inmiddels 176 ouders en 228 kinderen gemeld uit Súdwest-Fryslân, maar dit zijn waarschijnlijk nog niet alle gedupeerden. De gemeente zet een herstelexpert in die vanuit eigen ervaring toeslagouders helpt met een nieuwe start.

Wethouder Marianne Poelman vindt het belangrijk dat deze mensen persoonlijk worden geholpen. “Sommige mensen zijn hun baan, partner en alles wat ze liefhebben kwijtgeraakt. Ik vind dat we er alles aan moeten doen om deze mensen zo goed mogelijk te ondersteunen. Ik begrijp dat dit moeilijk is, omdat ze het vertrouwen in de overheid zijn verloren.”

Persoonlijke hulp bij SWF Tichtby

Toeslagouders in Súdwest-Fryslân kunnen nu bij de herstelexpert van SWF Tichtby terecht voor hulp. Bij SWF Tichtby werken ervaringsdeskundigen die veel weten over toeslagen en andere regelingen. Inwoners van Súdwest-Fryslân kunnen daar terecht om uit te zoeken waar ze recht op hebben en direct een regeling of toeslag aanvragen.

Oproep aan gedupeerde ouders en kinderen

De gemeente Súdwest-Fryslân vraagt alle gedupeerde ouders, kinderen en betrokkenen om contact op te nemen met de herstelexpert van SWF Tichtby. Hoe die nieuwe start eruit ziet en wat daarvoor nodig is, verschilt per situatie.

De herstelexpert van SWF Tichtby is te bereiken via e-mail tichtby@sudwestfryslan.nl of telefoon 14 0515.