Categorieën
Fryslân Geschiedenis Politiek Sneek Sociaal Zorg

SP organiseert steunactie bij ziekenhuizen Heerenveen en Sneek 

(tekst: SP Fryslân)      

De SP in Fryslân organiseert aanstaande donderdagochtend om 10:00 uur een actie bij zowel het Antonius in Sneek als bij het Tjongerschans in Heerenveen. Beide ziekenhuizen dreigen te verdwijnen. Volgens de partij is goede zorg dichtbij huis een kwestie van beschaving en moeten de ziekenhuizen open blijven. Donderdag spreekt de Tweede Kamer over de ziekenhuiszorg in Nederland.

SP-raadslid in Heerenveen Dimph van Ruth: “Het is te gek voor woorden onze ziekenhuizen te sluiten. De aanrijtijden zijn al lang. Mensen in Heerenveen en Sneek hebben recht op die zorg, dat is simpelweg menselijke waardigheid. Als samenleving horen we dat te organiseren en niet goede zorg nog meer onbereikbaar te maken.”

De partij roept iedereen op om de actie voor het behoud van de ziekenhuizen te steunen. Dat kan via https://fryslan.sp.nl/ziekenhuis.

SP-afdelingsvoorzitter en Statenlid Hanneke Goede: “Keer op keer worden onze voorzieningen wegbezuinigd door de politiek en bestuurders. Dat moet stoppen. De belangen van de mensen in Fryslân gaan voor. De overheid hoort er te zijn om voor voldoende personeel en ziekenhuizen te zorgen. Dat ze dat niet doen is een politieke keuze.”