Categorieën
Columns Fryslân Media Politiek Sneek Súdwest Verkeer

SNEEK KOOPT NIETS VOOR DE OPPERVLAKKIGE BERICHTGEVING VAN DE LEEUWARDER COURANT OVER DE AUTOLUWE PROEF

In de kolommen van de Leeuwarder Courant staat niet of nauwelijks een interessant artikel te lezen met een kritische beschouwing dan wel analyse over de gang van zaken inzake de autoluwe proef in de Sneker binnenstad. Die benadering is natuurlijk in het voordeel van het college van PvdA, CDA en FNP, dat achter de verkeersproef staat.

Marijke Roskam, fractievoorzitter PvdA Súdwest-Fryslân.

Het is aannemelijk dat Walter Monster, chef nieuws bij de Leeuwarder Courant, kritische en doorwrochte artikelen waarin de oorzaken en gevolgen van de autoluwe proef in worden omschreven, tegenhoudt. En Monster is niet geheel toevallig de levenspartner van Marijke Roskam, de fractievoorzitter van de PvdA in Súdwest-Fryslân, en zij verdedigt de autoluwe proef in de raad. En Roskam is de partijgenoot van wethouder Michel Rietman, de uitvoerend wethouder van de verkeerspilot.

LC-journalist Jaap Hellinga beschrijft deze week de gang van zaken rondom het faillissement van Bakkerij Piet Haagsma in Sneek. Gewone maar geen opzienbarende berichtgeving en bovendien via sociale media al bekend in de Waterpoortstad.

LC-hoofdredacteur Maarten Pennewaard kijkt natuurlijk van een afstandje naar de oppervlakkige en eigenlijk ook saaie berichtgeving over de verkeersproef in de Waterpoortstad.

Maar Pennewaard zou collega Monster op de vingers horen te tikken om een van de verslaggevers toe te staan een of meerdere keren met diepgravende berichtgeving over ‘autoluw’ te komen. Tot op heden is daar geen sprake van. En daar koopt Sneek niets voor!

Wiebe Dooper