Categorieën
Columns De Fryske Marren Sneek Súdwest

SLIM JOURE STEEKT COLLEGE SÚDWEST-FRYSLÂN DE LOEF AF

Het zijn ongetwijfeld verenigde winkeliers uit Joure die met de advertentie, getiteld ‘EEN MIDDAGJE JOURE’, op slimme wijze het college van Súdwest-Fryslân het nakijken geven. En vooral ook omdat de advertentie in het veelgelezen GrootSneek staat van 30 mei.

De handige Jousters geven aan dat het gratis parkeren is bij de Midstraat, een lange winkelstraat met winkels en horecagelegenheden. Tsja, daar kan het college van Súdwest-Fryslân nog wat van leren. Op diverse locaties heeft het college rond Sneek namelijk borden geplaatst waarop bezoekers gastvrij worden onthaald, en vervolgens de kans hebben door goedbedoelde verkeersbegeleiders een foutieve rijroute krijgen voorgeschoteld. Zij hebben namelijk onvoldoende kennis van de Waterpoortstad. Deze signalen worden geregeld aan BREKT.NL gemeld.

Het welkomstbord met ‘Gastvrij Sneek’ aan de Leeuwarderweg is beplakt met een affiche van de handtekeningenactie tegen de autoluwe proef. © BREKT.NL

In de Jouster Courant van 7 maart 2024 wordt al een tipje van de sluier opgelicht aangaande omzetstijging van een bepaald bedrijf, sinds de invoering van de autoluwe proef in Sneek:
Iemand die niet met naam en toenaam in de krant wil, vertelt een bedrijf te kennen dat in Sneek twintig procent minder omzet heeft en in Joure twaalf procent meer, sinds de autoluwe binnenstad van Sneek op 2 januari dit jaar is ingegaan.

Voor een beter beleid kan het college van Súdwest-Fryslân het oor eens te luister leggen bij de intelligente Jouster middenstand.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bronnen:

GrootSneek, 30 mei 2024.