Categorieën
Commentaar Nederland Politiek

Sinds 2010 is het stil in de VVD …

De voorzitterverkiezingen in de VVD zijn van start gegaan. Interim-voorzitter Onno Hoes is kandidaat en ook Eric Wetzels, een ondernemer in kunststoffen.

Hoes pleit ervoor dat landelijke VVD-politici ‘weer de zaaltjes in moeten’, aldus de NOS. Wetzels wil dat de regio’s meer de landelijke koers van de partij bepalen.

Politiek verslaggever Wilma Borgman (NOS) doet enkele interessante mededelingen over de gevestigde liberalen: ‘Sinds de VVD de grootste werd bij de verkiezingen in 2010 is het stil geworden in de partij. Openlijke kritiek wordt gezien als electoraal gevaarlijk. Kiezers zouden kunnen denken dat er verdeeldheid is, en na de clash tussen Mark Rutte en Rita Verdonk in 2006 is de VVD daar allergisch voor.’

Kandidaat-voorzitter Hoes heeft nadrukkelijk geen behoefte aan een debat over het doen en laten van VVD-premier Rutte. ‘Op dit moment doet Rutte het nog uitstekend,’ beweert hij. Hoes wil dus de partijgelederen gesloten houden. Een klein beetje begrijpelijk, maar geheel onterecht.

Wiebe Dooper

Geraadpleegde bron:
https://nos.nl/artikel/2446509-voorzitterverkiezing-vvd-van-start-in-tijd-van-aanzwellend-gemor