Categorieën
Commentaar Fryslân Politiek

PvdA-er Olivier wil Statenlid worden en benadrukt belang van sport

‘Sport heeft mij zoveel gebracht, dat gun ik iedereen’, schrijft voormalig profwielrenner Daan Olivier op de site van PvdA Fryslân. Olivier is nummer 5 op de kandidatenlijst van zijn partij voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 15 maart aanstaande.

Vanuit een reeks persoonlijke motieven geeft Olivier aan hoe belangrijk het is om te sporten. In zijn verhaal gaat het eventueel nieuwe Statenlid ook in op de factor geluk:

Ik besef me namelijk maar al te goed dat niet iedereen zoveel geluk heeft gehad als ik. 

Vervolgens legt Olivier een relatie naar de politiek:

Daarom wordt het, als mogelijk Statenlid, mijn persoonlijke missie om de factor geluk te reduceren.

Olivier ziet genoemde inspanningen uiteindelijk graag waargemaakt in 2030, omdat Fryslân in dit jaar de gezondste provincie van Nederland moet zijn.

Jammer genoeg schrijft Olivier weinig concreets en tegelijk geef ik daarbij toe: zijn stukje is natuurlijk bedoeld om meer bekendheid te krijgen. En deze tekstjes worden nu eenmaal gesierd door oppervlakkigheid.

WD

Geraadpleegde bron
https://friesland.pvda.nl/nieuws/sport-heeft-mij-zoveel-gebracht-dat-gun-ik-iedereen/